När man saknar fakta och argument

Varför måste moralpoliser som Anna Ardin ljuga när hon saknar fakta och argument?

Anna Ardin

Det finns fyra enkla huvudprinciper att fortsätta hålla sig till, om vi vill behålla den öppna, demokratiska gotländska andan och inte stärka SD eller deras främlingsfientliga agenda:

1. Gör inte SD till en stridsfråga mellan blocken.

2. Gör inte blocköverskridande överenskommelser för att mota bort SD.

3. Ge inte SD:s frågor en särställning i politiken och använd inte högerpopulistiskt språkbruk.

4. Bjud inte in SD till politiska arenor de inte tagit sig själva.

Det här är viktigt, därför vill jag gärna förklara vad jag menar lite mer ingående. Imorgon och i övermorgon ska jag därför gå lite närmare in på var och en av dessa fyra principer.

Anna Ardin

Man bör helt enkelt inte bjuda in högerpopulisterna till samtal på ställen dit de själva inte tagit sig på egen hand. I kommunfullmäktigen, landsting och förstås i riksdagen där de vunnit mandat så har de också en rättmätig plats att bli bemötta. Men man behöver inte arrangera debatter enkom för att bemöta dem. Debattartiklar de får in bör besvaras. Men man bör inte själv skriva så att de bjuds in att svara, och så vidare.

Idag ges SD en särställning och mer uppmärksamhet än de andra småpartierna. SD:s frågor och problemformuleringar lyfts oproportionerligt ofta. I forum där andra riksdagspartier bjuds in så ska även SD vara välkomna, men de måste behandlas som vilket annat småparti som helst.

Högerpopulismen skadar ekonomin och hindrar människor från att bidra till samhället på samma villkor, därför är det viktigt att hålla SD:s inflytande lågt. Om vi håller fast vid dessa fyra enkla regler kan vi lyckas med det.

Vad är det ni inte vill debattera om integrationsmisslyckande 1980-2011?

%d bloggare gillar detta: