OK att ljuga om massinvandringen

Har ni liksom vi invandringskritiker och svenskar som känner sig diskriminerade och bestraffade när vi kritiserar den extrema form av påtvingad misslyckad massinvandring och mångkultur undrat varför våra motdebattörer ständigt ljuger? Kanske är detta en anledning?

Det är ok att ljuga

Torbjörn Tännsjö skriver idag på DN Debatt om dilemmat mellan att uttrycka sig fritt och risken med att inspirera till exempelvis terrordåd som det i Norge. Bland annat tar han upp frågan om självcensur. Bör man avstå från att uttrycka sig fritt, t.ex. inför terrorhot? Tännsjö är ambivalent på den punkten.

I ett fritt och demokratiskt samhälle ska det inte finnas censur från samhällets sida. Man har rätt att alltid säga sanningen och man har oftast rätt även att ljuga. Det hindrar dock inte att man har självcensur. Det är en del av det ansvar man har att medverka till demokratin. Självcensuren bör ge utrymme även att säga obekväma sanningar. Däremot måste man inte ljuga bara för att man får. Lögner, även om de är tillåtna, ger inget positivt tillskott till demokratin.

Kan mångkulturisterna då förstå varför vi andra gissar oss till varför ni måste självcensurera er själva och det är ok att ljuga för era agendor, ideologier och visioner för massinvandringen i stället för att öppet debattera om det? Som man gör i andra öppna demokratiska länder, som tex Norge, Holland, Storbritannien…. som erkänt Hånkulturen misslyckande och ska minska massinvandringen men inte i Sverige?

%d bloggare gillar detta: