Lärarnas arbetssituation allt sämre

Trots alla signaler från regeringshåll om att stärka lärarnas situation tycker lärarna själva att deras arbetssituation är sämre än någonsin. Det visar en undersökning av Lärarnas Riksförbund bland 900 lärare. Nio av tio lärare säger att de administrativa uppgifterna har ökat de senaste åren – utan att andra arbetsuppgifter har försvunnit. Sex av tio lärare har sömnproblem och varannan får inte den ro de behöver för att förbereda lektioner.

300 flyktingbarn till Katrineholm

I förra veckan gjorde regeringen och Miljöpartiet upp om enklare regler för återförening av invandrarfamiljer. Den nya uppgörelsen godkänner identifiering via DNA-prov och nu väntar 270 till 300 barn i Somalia på att komma till Katrineholm. För Katrineholm innebär det att mellan 270 och 300 barn kan komma redan innan sommaren. Det är något som enligt utbildningsnämnden ställer till det för skol- och dagisverksamheten.

– Skollokaler tror jag att vi kan lösa men då får vi kanske hyra fler lokaler. När det gäller personal så måste vi anställa personal och då måste vi ha tillskott i budgeten, säger hon. Men när det gäller dagis kan det bli svårare. – Vi har inte varken lokaler eller personal att kunna ta emot fler barn än vi har nu, säger hon.

Vilka slutsatser drar ni om lärarens arbetssituation allt sämre?

%d bloggare gillar detta: