Människosyn

Människosyn

I kväll möts biskop Eva Brunne och SD:s ledare Jimmie Åkesson igen. De deltar i ett samtal om människosyn i Engelbrektskyrkan i Stockholm.

– Vi är inte där för att vi tycker det är skoj att tala med Eva Brunne, utan vi har ett syfte med det här, säger Åkessons pressekreterare till DN.

Vid gudstjänsten vid riksdagens öppnande i oktober predikade Brunne om rasism. Detta uppfattades av Åkesson som ett påhopp och han lämnade kyrkan i vredesmod.

Alla som hackar på SD borde kanske granska sin egen människosyn? Hur tex bla äldre blir illa behandlade?

Sparar in på ägg för äldre

Utan sill och ägg – ingen påsk.

Bedrövligt, tycker pensionären Roland Johansson i påsksparande Hässleholms kommun.– Vi har en matsedel och den följer vi, säger Lena Widarson, ansvarig kostchef. Sill och ägg är alla svenskar förunnat på påsken. Förutsatt att man inte är gammal och hyresgäst med trygghetsboende på Bokeberg i Hässleholm.

Skiljer på pensionärerna

Där skiljer kommunen nämligen på de ”vanliga” pensionärerna som bor på äldreboenden och ”de andra” 30 som bara bor i trygghetsboende. Roland Johansson, hyresgäst sedan 1997, upptäckte förra veckan att sill och ägg saknades på påskmenyn.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Det hör påsken till. Titta på äldreboenden runt omkring så får de påskmat, säger han till tidningen Norra Skåne. Roland har kontaktat de ansvariga för menyerna men fått nobben.

Spara på frukost och lunch

Frukost klockan tio och lunch en timme senare. Besparingarna inom Bodens hemtjänst har på sistone fått absurda effekter.

-Det här känns inte som god omvårdnad. Det är tråkigt att behöva förklara för de gamla att när jag precis gett dem frukost och gått i väg så kommer jag tillbaka för att ge dem lunch, säger undersköterskan Jana Förare till SVT:s Nordnytt.

Mer än 40 äldre har drabbats av nyordningen som beror på kommunens neddragningar.

Vilka är det som har människosyn egentligen?

%d bloggare gillar detta: