Därför är ett ensamkommande en kostand

Därför är sk ensamkommande en kostnad när Attendo Care säger dom får

1995 kr dygnet barnet

Vandrarhemmet har hyrts av vårdföretaget Attendo Care som på uppdrag av Malmö stad driver transitboenden för ensamkommande flyktingbarn.

– Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian. – Samtidigt vill jag inte hymla om att vi vill gå med vinst.

Därför är sk ensamkommande en kostnad när man skriver ”kommuner tjänar på dem” när de får

60.000kr per månad

Kommunerna som säger nej till de ensamma barnen gör det trots att de skulle ha tjänat stora summor på att ta emot dem.

– De får väldigt bra ersättning. De kommuner som varit igång tjänar snarare på det, säger Ronnie Magnusson, ansvarig för kommunkontakten om barnen på Migrationsverket.

Kommunerna får nästan 60 000 kronor i månaden per barn av Migrationsverket. Plus riktade bidrag till skola, landsting, socialtjänst samt för barnets gode man. Utöver det får varje kommun som tar emot barn en årlig ersättning på 500 000 kronor.

Hittills i år har runt 1800 flyktingbarn sökt asyl i Sverige. Men enligt Migrationsverket blir antalet runt 2400 innan året är slut.

– Läget blir bara mer akut för varje dag som går. Det är väldigt tråkigt, för det är barn det handlar om. Ensamma barn, säger Ronnie Magnusson.

Vi är äcklade över denna vidriga barnhandel med statliga skattemedel man kallar ”ensamkommande” när snittåldern är 16-18 år och billig arbetskraft! Som vi misstänker är nytt sätt att ta in billig arbetskraft på!

%d bloggare gillar detta: