Inget fungerande äldreomsorg år 2040

Om ni någonsin blir tillfrågade. Vem ska ta hand om er när ni blir äldre?

Inget fungerande äldreomsorg 2040

Om 30 år kommer en stor del av de personer som kommit till Sverige som flyktingar att behöva äldreomsorg. ”Det finns inte beredskap”, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i Socialutskottet.

Enligt Röda Korsets uppskattningar finns det runt 100 000 flyktingar i Sverige som lider av så kallad posttraumatisk stress. Tidningen Kommunalarbetaren har gjort en granskning av hur det påverkar framtidens äldrevård.

Hur ska Sverige klara av att vara ännu mer ”öppet, tolerant och humant”?

25 miljoner för 2010

Men Aftonbladets uträkning visar att det inte alls skulle kosta några miljarder att låta äldre som Ganna få stanna. Hittills i år har 42 personer över 80 år med anhöriga i Sverige ansökt om uppehållstillstånd. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting kostar det cirka 600 000 kronor per år att placera en människa inom äldrevården.

Om alla 80-plussarna fick stanna skulle notan således sluta på 25 miljoner kronor. För hela 2010 skulle kostnaden bli knappt 38 miljoner.

Vi ställer oss frågan till bla Aftonbladet… varför går det bra att räkna pengar på äldre invandrare men inte 100.000 unga arbetslösa invandrare som kostar 34 miljarder och vad vi ska göra med dom och behovet av fler?

%d bloggare gillar detta: