Krogar bryter mot lagar

Hur kan alla försvara

Krogmoms för 5,4 miljarder

I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljard

Restaurangmomsen sänks från 25 procent till 12 från den 1 januari.

– Syftet med den här åtgärden är att öka möjligheten för unga. Det är också många invandrare som har restaurangbranschen som sitt första jobb, säger Maud Olofsson (C).

Hon säger att det förutom att hjälpa unga att komma in på arbetsmarknaden även kan stärka turismen i Sverige.

och tiga om konsekvenserna när dom är så tydliga så snabbt?

33 av 54 krogar bryter mot lagar

Nio fackligt aktiva i Hotell- och restaurangs Stockholmsavdelning besökte 54 restauranger med utländsk arbetskraft från länder utanför EU. De hittade allvarliga lag- eller avtalsbrott på 33 krogar.

Krogar bryter mot lagar

– Det här är modern människohandel, där arbetsgivare uppsåtligen lurar hit människor i syfte att tjäna pengar, säger han.

Ett exempel i raden: en asiatisk krog anger i ansökan till Migrationsverket en månadslön på 22.000 kronor. På arbetskrafts­invandrarens eget anställningsbevis, där han utlovas heltid, står det i stället 16.000, vilket är drygt två tusen kronor under avtalets minimilön. Men på den lönespecifikation den anställde slutligen får i handen finns bara 4.500 kronor, före skatt. Han har nämligen bara fått lov att arbeta 50 timmar på en månad.

– Skriver arbetsgivaren heltid på anställningsavtalet så ska det gälla, påpekar Mikael Berge.

Andra tvingas arbeta alltför mycket. Arbetsveckor på 6–7 dagar förekommer i flera fall. Av en thairestaurang kräver HRF nu över 180.000 kronor i retroaktiv lön. Männen har haft ett schema på mer än heltid, men bara tjänat 8.000 före skatt per månad. Till Migrationsverket uppgavs lönen 19.500 för heltid.

– Sedan har vi en kille från Syrien som på en pizzeria fått en månadslön på 14.000 för heltid, trots att arbetsgivaren till Migrationsverket uppgav 18.338 kronor för trekvartstid, konstaterar Mikael Berge.

Att lönen sänks i flera steg är vanligt. I slutänden överensstämmer den anställdes lönespecifikation inte alls med vad arbetsgivaren uppgivit till Migrationsverket, eller till facket när restaurangen i syfte att få sitt arbetstillstånd tecknat kollektivavtal.

Något att vara stolt över med ”nybyggarlandet Sverige”?

Regering, Riksdag och Media gullar för fullt om ”papperslösa” Men vi tror det har att göra för lönedumpningen. För om dom är ”papperslösa” Varför får dom då inte stanna lagligt men ska ha gratis vård och skola?

Till er som missbrukar ordet papperslös

34 illegala greps vid razzia

Gränspolisen, Södertörnspolisen och Skatteverket genomförde på torsdagen en större arbetsplatskontroll på ett företag söder om Stockholm som ledde till att 34 personer frihetsberövades som misstänkta för brott mot utlänningslagen.

De misstänkta har antingen jobbat utan arbetstillstånd, haft anställda utan arbetstillstånd eller olovligen passerat EU:s Schengengräns.

Enligt gränspolisen handlar det om en av deras största arbetsplatskontroller. Samtliga gripna ska nu höras i ett inledande skede.

1. Dessa stannar olagligt utan arbetstillstånd

2. Passerat olovligen EU:S Schengengräns

3. Blockerar riktiga jobb

4. Utför lönedumpning

DÄRFÖR försvarar riksdagen, alla politiker och medier ILLEGALA invandrare!

Ni borde skämmas!

När du säger papperslös

Vi möter fler papperslösa över hela Malmö.

Mustafa, den irakiske bilplåtslagaren som jobbar i oljehamnen. Han jobbade vitt i flera månader men började efter Migrationsverkets tredje avslag jobba svart igen. Samma jobb, fast bara halva lönen.

22-årige Omar, efterlyst för att utvisas, som jobbar på en billackering norr om Malmö.

Livvakten Said som jobbar i en jourbutik i östra Malmö för 25 kronor i timmen.

Hassan som jobbar i en möbelaffär för 19 kronor i timmen.

Karim som jobbar på en billackering för mellan 22 och 28 kronor i timmen.

Hur många befinner sig i samma situation? Vi frågar alla vi möter. Och får uteslutande svaret: ”Alla.” Alla asylsökande, åtminstone alla de känner.

Hur skulle de annars klara sig med dagersättningen på 61 kronor från Migrationsverket, resonerar de. En ersättning som dras in helt när ett utvisningsbeslut tas.

Varför tror ni det gullas med ”papperslösa” när man tiger hur dom utnyttjas av giriga företag som får billig arbetskraft?

%d bloggare gillar detta: