Gästarbetare utnyttjas med slavarbete

Gästarbetare luras till slavarbete och utnyttjas

En ny rapport slår fast att människohandel med arbetskraft förekommer i Sverige. Det handlar om gästarbetare som luras in i slavkontrakt och utnyttjas grovt. Bakom ligger kriminella nätverk som tjänar stora pengar. – Det här är en del av den organiserade internationella brottsligheten. Att handla med människor för arbetskraftsexploatering har blivit en del av deras verksamhet eftersom det är väldigt lönsamt och det finns en efterfrågan i Sverige, säger Walter Kegö.

Det finns en efterfrågan? Känns bekant

Behovet av invandrarna

Det kan tyckas lite konstigt, men Sverige behöver faktiskt arbetskraft. Vi behöver också fler kreativa och företagssamma människor som vill lägga sin företagsverksamhet i Sverige och som därmed kan skapa jobb och utveckling. Samtidigt finns många arbetslösa, men inte med den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Därför behövs både satsningar på utbildning, men också öppna gränser för arbetskraft. Dessutom tycker jag det är bra om människor i större utsträckning kan röra sig över gränser, rent generellt. Bäde hit och härifrån.

Inte är det väl som så att Miljöpartiet samt övriga politiker i Riksdagen samt Regeringen försvarar gästarbetare luras in i slavkontrakt och utnyttjas grovt för lönedumpningen där kriminella nätverk tjänar stora pengar

Inte försvarar vår riksdag detta med ”behovet” och ”brist på arbetskraft”?

Utlovar mat och husrum

Det vanligaste upplägget är att ett bemanningsföretag annonserar efter arbetskraft och utlovar mat och husrum i Sverige. Här hyrs arbetarna sedan ut till andra bolag. Lönen är låg och det förekommer också att arbetarna inte får betalt alls, skriver Svenska Dagbladet.

Vilka egna slutsatser drar ni av detta?

%d bloggare gillar detta: